Welkom....


op onze website poezenhaven.nl

Wat verstaan wij onder onplaatsbaar?

ik kreeg de vraag"wat wij verstaan onder "onplaatsbaar".Onplaatsbaar betekent dat een diertje en in ons geval dus katjes.niet meer in een gewone thuis situatie geplaatst kan worden.Kijk .een katje met suikerziekte of drie pootjes.die zijn best in een gewoon gezin te plaatsen.

Neem Negri nou..ons lekbakje..Als je die in huis neemt weet je zeker dat je stoffen bankstel je mooie tafels. alle leuke hebbendingetjes die je over hebt staan.dat je daar dan geen werk meer van hebt..het is vies of kapot.Zo'n katje als Negri is dus "onplaatsbaar" want dat kan en wil je niet .En dat is begrijpelijk..dat kan ook niet .Maar moet zo'n katje die in deze situatie terecht is gekomen ,buiten zijn schuld om .dan de rest van zijn leventje in een kooi zitten in een asiel? of een spuitje krijgen,terwijl het nog zo levenslustig is ?

Als we kunnen .dan helpen wij..Ook zo'n katje heeft recht op een mandje..op warmte .op liefde .op lekker kunnen buiten lopen/spelen..lekker eten..warm slapen.verzorgd worden als het weer ziek is..

Of neem Rabito,die vaak poephoopjes lekt.En we begrijipen dat mensen zo'n katje niet in huis kunnen hebben..Maar ook zo'n katje als Rabietje geniet nog van zijn leventje..en wil ook leven en liefde krijgen..En dat zijn vor ons "onplaatsbare katjes"..Zoals je op de foto kunt zien .is Negri vaak nat van achteren .Aangezien wij ons niet hechten aan materiële dingen.is het voor ons geen probleem als Negri op het kastje onder de tv ligt ..te lekken uiteraard.en we zien dat het bovenblad.waarvan je mag aannemen dat het hout toch dood is als het een kastje is geworden..steeds dikker wordt..en dan zo erg .dat het als mini skibaan gebruikt kan worden..Wij flikkeren zo'n kastje eruit .marktplaatsen een gratis kastje..en het is weer netjes ..Een lekkere bankstel zit er ook niet in.Na een stoffen bankstel vanwege de urine er uit te hebben gesmeten .en een nieuwe kunstleren bankstel binnen twee maanden binnenste buiten was gekeerd..en er ook meer "onplaatsbare"katjes bij kwamen werd onze inrichting van standaard 'gezellig en knus".verandert in "gemakkelijk schoon te houden .licht in gewicht vanwege het verplaatsen tijdens het schoon maken en kat geschikt ,veranderd.

En het is nog gezellig en knus.maar alles aangepast..geen stenen beeldjes of hebbedingetjes...luxaflex en lamellen zonder touwtjes waar ze zich in op kunnen hangen .aangepaste planten en alles zo dat het goed schoon gemaakt kan worden..geen leuk gezellig tafelkleedjes .want die vind je overal weer behalve waar hij hoort .op tafel dus .geen bosje bloemen op tafel..want dat geeft zo'n ravage..of zo als vanmorgen..twee spelende pubers uit Spanje zijn vannacht even los gegaan .resultaat .ik mag mijn zelfgemaakt lampje van cd hoesjes weer gezellig vanmiddag in elkaar knutselen en lijmen..en vind ik dat erg..nee hoor .plak er zo weer een in elkaar .dat moeten doen noemen ze toch hobby?

Ik ben dan altidj blij dat het geen materiaal is waar ze zich aan kunnen bezeren zoals glas of aardewerk waarbij ze in de scherven kunnen gaan staan .Alles kat bestendig .alleen zorgen dat je altijd lijm in huis hebt..Ja. .je hebt er veel werk van .maar wat moet je dan anders de hele dag doen? Ja het kost geld.vooral op medisch gebied omdat ze vaak "wat "hebben..maar he .zo hou je wel de economie in stand he..aan ons heeft het niet gelegen dat er een crisis is gekomen..En bovendien .het word zo goed betaald..je word er harstikke rijk van..niet in geld maar wel in liefde, dankbaarheid...

Als ik moest kiezen tussen een graits vakantie naar daar waar je naar toe wilt met zakgeld toe of het opvangen van een onplaatsbaar katje die alleen maar kosten en werk met zich meebrengt.dan wist ik het wel ..dan zou ik zeggen. doe mij het geld van die gratis vakantie maar ,dan kan ik daar weer een katje opvangen...want liefde is onbetaalbaar .