Welkom....


op onze website poezenhaven.nl

Guusje en Zara

Happy was en is dus een "gepland' katertje wat intussen dus een poesje blijkt te zijn..who cares..Maar ook kregen wij bericht over een herplaatsing van twee katjes, oorspronkelijk uit Spanje. Twee katjes met een medisch achtergrondje.. Ze moesten herplaatst worden ivm ziekte. Nou gaan bij mij altijd de haren een beetje omhoog rijzen als ik iets hoor in de trant van "ziekte" vaak word hier allergieën mee bedoelt en uit ervaringen weten we dat dat heel vaak een reden is om van je huisdier af te komen.

Heel veel mensen krijgen hier spontaan last van tegen de vakantie tijd. Dus ik ben op mijn hoede. Maar mijn informatie bron is een zeer betrouwbaar iemand die al uit gelegd had wat de oorzaak was en dit een serieus probleem was, dus ik wil meer weten. Laat de eigenaar maar even met ons bellen .En dat gebeurde.

We hoorden het hele verhaal aan en ook de geschiedenis van de katjes..Guusje een mooi lapjes poesje van rond de drie jaar maar met een probleem..ze heeft last van plasmacellulaire pododermatitis. Zo. Dat je het maar even weet..

De gemakkelijkste benaming is dus Guusje heeft een auto-imuun ziekte, wat er regelmatig voor zorgt dat haar voetzooltjes dik en opgezet worden.ze dan moeilijk kan lopen.een aangepaste kattenbak zonder korrels moet hebben (no problemos) en dat ze een paar dagen niet echt lekker in haar velletje zit en rust wil...Oke, kunnen we handelen.

Dan is er nog Zara, een poesje met siamees bloed..gezond, alhoewel in hoeverre spreek je van gezond als je ataxie hebt. In onze ogen ben je dan behoorlijk gezond, alleen moet je in een beschermde omgeving wonen. Ach, en aangezien we ataxie ook kunnen handelen met Peter, Faitlyn, Happy en Zipi heeft het ook in lichte mate. Zara heeft het minder erg dan Faitlyn, en alles met alles en een hele goede reden waar wij volledig achter staan en weten hoe ontzettend moeilijk het is voor heel veel mensen om dan afstand te moeten doen, hebben we JA gezegd, ondanks het verdriet van de afgelopen weken. Want katjes die een mandje zoeken blijven er altijd

Maar voor katjes met een medische achtergrond is het vaak heel moeilijk. En ik weet zeker dat onze lieverds die er niet meer zijn zeker weten willen dat wij anderen die geen kans hebben.ook een kans moeten krijgen op een warm mandje. Op de foto zie je Guusje en Zara waarbij Zara haar voetjes even laat zien, en die zijn door ons goed gekeurd. Zondag worden ze gebracht. Moeilijk voor de baasjes ,maar..het is maar dik twee uur rijden dus ze kunnen nog eens op bezoek komen, dat scheelt. En op fb volgen, want ze zullen vast en zeker ook hun streken hebben.

Happy halen we acht september dus op en dat komt perfect uit want dan zijn Zara en Guusje al een beetje gewend en kunne we ons even op Happy storten. En even voor onze gasten daar boven....nou regelen we het zelf wel weer verder hoor, rustig aan met jullie plannen .Ga nou maar even met elkaar spelen, wij kunnen het wel weer aan. De "hint" was en is duidelijk genoeg.

Weet je, ik zie ze zo bij elkaar zitten, de regelaars. Rieks, Henk, Pluis en Negri, de oude garde,e cht ouwe kerels die zich overal mee moeten bemoeien.........

Lieve C uit Noord-Holland.bedankt dat je ons je twee schatjes toevertrouwd.