Welkom....


op onze website poezenhaven.nl

De nieuwe meiden

Stipt twaalf uur stonden Guusje en Zara voor de deur, en zaten even later met zijn tweetjes in het ledikantje. Nou zijn jullie nieuwsgierig hoe de overdracht ging. Natuurlijk wat emotioneel, maar ik deel hier het bericht dat wij gistermiddag kregen van lieve C en haar man......"Lieve mensen, we zijn weer goed en wel thuis. We willen jullie nogmaals bedanken voor jullie gastvrijheid en de plek die jullie onze meiden Guusje&Zara bieden. Jullie huis straalt warmte, rust en liefde uit. Ontzettend bedankt!""".

Ik denk dat dit verder geen uitleg behoeft. De meiden zijn dus in het ledikantje gezet .Nou wisten we al van lieve C dat het nou niet bepaald "vriendinnen "van elkaar zijn, en dat bleek even later ook wel. Elk zaten ze aan een kant, Zara op het kleedje en Guusje in de kattenbak. Guusje wat verlegen, Zara boos, ontzettend boos.

Manlief begeleide de familie weer naar hun auto. Ik bleef bij de dames in huis en wilde even kennismaken. Ik deed het deurtje open en ging op mijn hurken voor het deurtje zitten..Zo dom..zo dom..want ik weet dat ik, als ik op de hurken of knieen ga zitten of liggen, ik van zijn never nooit niet zelf weer omhoog kan komen. Na wat acrobatische toeren.zat ik voor het deurtje en kon zo Zara die boos gromde.aaien. Bij Guusje kon ik met mijn handen niet komen maar die zou ik wel aaien als ik weer stond en dan van boven af dan kan ik tenminste staan. Heb Zara lekker lang kunnen aaien. Zara kon geen kant op en ik ook niet. Pas toen mannief weer binnen kwam kon hij mij omhoog takelen.

En toen was Guusje aan de beurt, die verlegen en bang een beetje in de hoek van de kattenbak gekropen was. Bang voor boze zus Zara die ook een mep uitdelen niet naliet. Guusje keek naar boven waar de klep nu af was.het was duidelijk, ze wilde niet meer bij haar zus in het ledikantje, die, bij iedere bewegiing voor het ledikantje langs gromde. Het deurtje open gezet en heel voorzichtig liep Guusje langs de grommende blazende en meppende Zara naar buiten, niet van plan om ooit nog weer samen een bed te delen met zus. Guusje ging op verkenning het huis door. Ze kwam bij ons op tafel, we mochten haar aaien en ze is heel sociaal.

Normaal mogen ze pas het ledikantje uit als ik ze heb zien eten zodat ik weet dat "dat"goed zit. Maar dat is met Guusje niet gelukt maar ga er vanuit dat dat wel goed gaat. Ze is goed te pas. Zara wil niet eten, zara wil slapen. Zara weigert om uit het mandje te komen want ze is moe, heel moe. Wat ook bleek uit wat haar baasjes vertelden, dat ze wat uit haar doen was de laatste paar dagen net of ze iets aan voelde wat er ging komen. Dat komt ons niet vreemd voor. Ze is van slag en wil alleen maar slapen. Als we haar om vijf uur nog niet hebben zien eten of drinken, dan gaan we wel wat gedwongen water toe dienen om uitdroging te voorkomen. Ze word nauwlettend in de gaten houden.

Guusje heeft even buiten gekeken, om het hoekje van de deur, maar dat is haar schijnbaar nog wat TE groot en ze is snel weer naar de badkamer gegaan waar ze zich in een mandje heeft neer gelegd en ligt te slapen. En dus hang ik regelmatig over het ledikantje heen om Zara te aaien want dat vind ze wel heerlijk, en gromt dan ook niet ....meer...dus dat is vooruit gang. Guusje loopt lekker rond tussen de andere gasten waarbij het bij sommigen volgens mij niet helemaal door dringt dat Guusje nieuw is en dat er nog een Zara in het ledikantje ligt te slapen. Maar op een gegeven moment lopen ze elkaar wel tegen het lijf.

Hoe het verder met Zara gaat, geen idee, Ik weet wel dat ik haar per negen september de huur opzeg, want dan komt de nieuwe huurder in Nederland aan en is het "ledikantje"weer besproken. Henkie heeft het zo drie maanden vol gehouden, Negri drie weken. Toetje een week. Rabito vijf minuten..benieuwd hoelang ons meisje er over doet. Zara doet et heel erg denken aan Faitlyn toen die naar de d.a. was geweest met dat "raar"iets om haar kiesje. Een week van slag. Ataxie"tjes denken en leven net even anders dan andere katjes en weet je dat je zoiets kunt verwachten, en ik ga haar nou maar eens even weer lekker kriebelen.

Guusje.? die komt wel als ze een aaitje wil, die is al echt aanwezig en overal al op en in geweest. En nou ligt ze nog te slapen in de badkamer waar ze gezelschap heeft gekregen van Faitlyn, Piep, Pedro en af en toe Kilian.En het gaat harstikke goed, en we zijn heel blij met onze nieuwe meiden..he ..grommende Zaartje.