Welkom....


op onze website poezenhaven.nl

Het ontbrekend puzzel stukje

Soms vallen door een enkel zinnetje  een puzzel stukje op zijn plaats. Ik vertelde gisteren dat Gino samen met Guusje in het busje uit Spanje in Nederland was aangekomen. Je denkt wel eens.zouden dieren elkaar dan nog herkennen? Ik maak me zelf wijs dat dat wel eens zo zou kunnen zijn. Alleen toonde Gino geen enkele belangstelling in Guusje. Gino had alleen maar aandacht voor scheldende brommende Zara, die uiteraard niets van Gino wilde weten. En ik dan maar tegen Gino zeggen terwijl Zara hem zat uit te schelden "ach lievie, dat komt wel ze is nog bang, net als hij toen jij bij ons kwam wonen". En dan kun je eens weer een keer zien dat je nog alle dagen iets kunt leren van je dieren. Want mijn gedachte dat dieren elkaar kunnen herennen klopt dus als een bus.

Het ontbrekend puzzel stukje viel toen ik een berichtje kreeg van C, de lieve ex-baasjes van Zara en Guusje. Die vertelde dat niet Guusje samen met Gino naar Nederland was gekomen. Nee, Guusje was met Kitty's reis mee gekomen. Echter totaal geen herkenning tussen die twee. Maar ook vertelde ze mij dat Gino wel degelijk met Zara naar Nederland was gekomen en dat ze in Spanje bij dezelfde pleegmama hadden gewoond. Vandaar dat Gino zo'n belangstelling toonde voor Zara. Trouwens die belangstelling is nou helaas totaal over want Gino laat zich niet steeds een grote mond geven en al helemaal niet door zo'n "viswijf". Want wat zit er een geluid in zo'n klein meisje.

Gelukkig word het beter. Zara ligt overdag bijna niet meer in het ledikantje, is zelfs al even buiten geweest . Niet dat ik dat heb gezien, maar dat hoeft ook niet. Dat kan een blinde nog gewaar worden door haar "kreten en gegil". Laten we het zo zeggen, zelfs de buren weten het als Zara buiten loopt en die kunnen het niet zien. Maar zoals elk nadeel heeft het ook weer een voordeel. Moeten we nog wel eens even kijken hoe en wat Guusje doet, en die doet wat ze moet doen, gewoon lekker ontspannen "kat' zijn. Bij Zara hoef je dat niet te doen. Je kunt gewoon met je lekkere luie kont blijven zitten want af en toe hoor je een kreet/gil en weet  "He, Zara is buiten"..o f ""aha.. Zara is in de badkamer". Je hoeft haar niet te zoeken, en als het even stil is, dan ligt ze in het ledikantje te slapen of alle andere bewonertjes houden de gepaste afstand voor hare majesteitje.

Ik denk dat ze heel goed bij Peter zou passen als Tsarina, want nou moet Peter ongenode gasten nog van het bed af slaan, met Zara naast zijn zijde zou dat probleem zo opgelost zijn, want als hare majesteit haar scheurtje open trekt, durf je niet eens meer op bed te springen. Gelukkig word het wat beter. Zara knuffelt met Kyon, heeft een hekel aan Einsteing en Dena, en dus mag Kyon aan haar snuffelen, draait ze zelfs uitdagend voor hem langs, maar o wee als er ook maar een andere gast het lef heeft om binnen haar meter-cirkel-terretorium, te komen..lucht-alarm..

Gelukkig hebben we geen "directe naaste buren", want dan zou je daar sinds zondag ,regelmatig de deuren en ramen zien dicht gaan. Dat dieren elkaar dus herkennen mag duidelijk zijn Gino herkende Zara en wilde direct contact met haar. Dit was echter niet wederzijds. Ik denk dat het een beetje beneden haar stand is. Ik zal haar binnen kort eens voorstellen aan de Tsaar. Wie weet is er wel een klik..maar nu nog even niet ..want de tsaar zou direct van slag zijn als hare majesteitje haar scheurtje open trekt. Dan zitten we met tsaar die zich drie dagen niet laat zien en niet wil eten. Zara is net weer in huis, ik zie haar niet maar hoor haar wel grommen.

Maar het gaat elke dag beter. Af en toe is het zelfs weer ouderwets stil in huis. Af en toe....soms...heel soms.  En als je het over de je weet wel hebt, wie staat er tegen mijn been aan te drukken ... ZZZZAAAARAAAAAA..