Welkom....


op onze website poezenhaven.nl

Macy


2008? 12-9-22


Macy kwam in 2018 bij ons wonen, of ze nou tien of acht was wist men niet. Macy werd bij de da aangeboden om in te laten slapen, ze was onzindelijk. Maar de da vond haar daar te goed voor en via onze da kwam ze bij ons. Na bijna zes weken slapen in haar opvangbedje kwam ze tot leven. En ondanks haar blaas en nier aandoening .genoot ze volop van haar leventje.
Helaas werd haar nierziekte haar toch fataal en moesten we haar laten gaan. Altijd zo lief, overal aan mee werkend bij de da, een super stoere meid die we nog vier mooie jaren hebben mogen geven.

Kyon


10-5-2008 5- 2022

Kyon kwam als pupje bij ons, een kruising Cavelier King Charles spanieltje x een stabij. Een leuk klein hondje met de uitstraling van een rotweiler. Alleen .was Kyon meer als een pluchen knuffelhond, want alleen even eten en plassen was het verschil want Kyon was niet vooruit te branden. Wandelen was niet aan hem besteed. Apporteren ? Heel wat balletjes heb ik netjes terug gebracht naar hem om hem in zijn bek te stoppen eruit te pakken zeggen hoe flink hij dat gedaan had. Het balletje weer weg gooide en ik hem netjes weer kon ophalen . Na wat bezoekjes aan de da kwam de conclusie ...gewoon lui .

En dat was Kyon. Kyon gedroeg zich als de katten, at kattenvoer, sliep met ze knuffelde met ze, hij was stapelgek op de katjes. En zorgzaam ook zolang hij maar niet hoefde te bewegen. De katjes konden zelfs op zijn rug gaan liggen, hij vond het prima, Kyon was te groot, was te zwaar en werd door de da bijzettafeltje genoemd . Maar leven als een schildpad heeft Kyon geen windeiëren gelegd want hij is 14 jaar en twee manden oud geworden, nooit ziek geweest , en hij kon enorm genieten van zijn natje en zijn droogje. Een lieve knuffelbeer...

Piepje


2006. 23-01-22.


Piepje was een Turkse angora die als klein kittentje bij ons kwam. Piep dankt zijn naam aan zijn bijzonder miauwtjes, meer piepjes en zijn naam Felix werd al snel Piepje.


Piep sliep daar waar ik ook lag. Even op de bank en Piep was er. Elke avond in bed, dicht tegen mij aan als een warm kacheltje. Piep was een einzelgänger, accepteerde iedereen maar contact was verder niet nodig. Hij had een wijze blik in zijn oogjes en was heel gevoelig van aard. Een tumor in zijn bekje liet ons geen keuze en we moesten Piep laten gaan. En het zou ons niets verbazen dat, toen Piepje boven aan kwam, hij tegen de grote baas zei,,,,,je zit op mijn stoel….dat was Piepje.

Gino? 2016 15-10-2021
Gino kwam bij ons vanuit Spanje. Hij was bijna blind .en had een vergroeing in zijn neusje. De eerste negen maanden was hij heet afstandelijk naar ons toe, maar ineens werd hij van schuw katje de grootste knuffelkont die er bestond.

Dagelijks moesten we de ramen lappen vanwege zijn gespetter en gesnotter, maar dat deden we graag. Hij was met iedereen bevriend en had nooit met iemand ruzie. Helaas werd hem zijn verlamde darm zijn vergroeing in de neus en het gebruik van de nodige medicatie hem fataal. Ineens wilde zijn lichaampje niet meer, en omdat lijden niet in ons woordenboek voorkomt, moesten we de zware beslissing nemen om Gino te laten gaan. Onze grote knuffelkontm spetterkontje, snottebelletje ... wat zullen we hem missen.


Bartje


?-7-2016.......15-9-2021
Bartje kwam bij ons vanuit Roemenië
Geboren in Transylvanië kwam hij met dwergroei en het syndroom van down bij ons wonen .
Bartje had en heeft nog altijd een speciaal plekje in ons hart..Hij was geen gewoon katje ,maar een met streken .Af en toe Badr Hari .tot bloedens toe.
Dan weer de baby die in mijn armen lag te slapen.Elke morgen at hij met ons zijn broodje kaas .en Bartje
bracht veel vrolijkheid met zich mee .
Iedereen die Bartje kende .werd verliefd op hem.
Helaas .binnen een paar dagen tijd .bleek fib ook hem te pakken te hebben en nadat hij smaandags smorgens
nog lekker van zijn broodje kaas genoot .was twee dagen
later zijn leventje voorbij .Bartje blijft betrokken bij ons gezin en
de stichting .door middel van Bartjes EEN euro aktie .
Bartje heeft en houd altijd een speciaal plekje in ons hart .
Zeer verdiend als special karaktertje...

Sandra


?- 7-2020 ..........1-2-2021
Sandra kwam bij ons uit Spanje..as special need katje,
Ze had zware rugletsel .wat incontinent en moest
geholpen worden met het legen van de blaas.
Sandra kwam eind novermber bij ons wonen .Moe en
nog behoorlijk last van de reis .Na vier weken rust..werd
ze wat actiever ,maar ze kreeg een baarmoederonsteking.
Hier is ze aan geopereerd en Sandra knapte met de dag op.
Ze speelde en was een vrolijke meid in de groep..Twee
weken na de operatie ging haar gezondheid snel achteruit.
Hulp mocht niet meer baten .Sandra's lichaam was in de greep van fip
Na acht weken van dit meisje te mogen genieten .moesten we haar
na acht weken laten gaan ..Kleine dappere meid...

Chu-Lin


?=?=2012/13?......10-01=2021
Chu-Lin kwam bij ons omdat hij niet langer gewenst
was op de plek waar hij zat .Hij was twee jaar 'daarvoor '
uit Spanje geadopteerd .bleek onzindelijk en moest weg.
Zo kwam hij bij ons .boos .gestrest en wilde niets van
ons weten .Drie maanden zat hij in de badkamer en mochten we niet in zijn buurt komen.Echt een knuffelkatje is het nooit geworden maar toch wonnen we zijn vertrouwen maar alleen aaien als hij het wilde .Echter echt onzindelijk bleek hij hier niet te zijn .en jaren lang was hij hier zijn eigen baasje, ging zijn gang .en en toe mocht je hem aaien en hij heeft nogj aren hier mogen genieten van zijn leventje op zijn eigen manier en werd hij geaccepteerd zoals hij was .
Helaas werd kanker hem fataal en moesten we hem laten gaan ..Dena


?-?-2006 30-3-2020

Dena kwam bij ons vanuit Spanje waar ze gevonden was langs de kant van de weg, aangereden en behoorlijk gewond. Ze kon amper lopen maar revalideerde bij ons al snel ..Haar leeftijd werd in Spanje op twee jaar geschat, maar volgens diverse dierernartsen hier kon ze ook wel vijf jaar zijn. Voor ons maakte haar leeftijd niets uit. Ze was een pittige dame die zich graag liet horen en vaak de hele boel op stelten zetten als ze ook maar dacht iets te horen want niet normaal was. En er was heel veel wat zij niet normaal vond. Ze was baas over de grote honden die haar respecteerden en ontzag voor haar hadden. In het begin dat ze bij ons was was ze zo angstig dat ze niet eens uit een gewoon etensbakje durfde te eten. We moesten haar het voer toe gooien, ze pakte het dan snel op en verdween naar een donker hoekje om het op te eten. Maar al snel voerde haar stemmetje de boventoon. De laatste maadne gaf haar hartje het op, en we wisten dat het een aflopende zaak was met deze pittige tante. Op 30 maart kreeg ze het zo benauwd dat we besloten hebben om haar te laten gaan. 14 of bijna 18 jaar oud, we weten het niet, maar ze heeft al die jaren genoten van haar leventje ..Nooit meer hoeven zeggen .."hou eens je grote mond spaanse muts "...

Purdy


26-07-14. 19-12-19
Purdy kwam bij ons wonen omdat haar broertje Pedro haar zo miste en wij daar zijn zusje ook maar adopteerde. Purdy bleef altijd wat schuw en op afstand. Door een dna foutje ging Purdy van een vrolijke gezonde meid die graag buiten was in drie uur tijd ze snel achter uit en er geen redding meer mogelijk was. Purdy, op en top een DAME in haar mooie Toledo.

Kitty/Minimuisje


? .....19-10-19


Kitty.ons minimuisje heeft vijf jaar bij ons mogen wonen .Ze was al ziekelijk toen ze bij ons kwam.Darm-problemen bleven haar leventje beheersen

Je kon haar altijd sporen want ze lekte constant ontlasting.Toch was ze altijd
vrolijk en kwam elke morgen tijdens de
koffie in mijn nek liggen.

Een tia, gevolgd
door een hersenbloeding was te veel voor haar .En wat mis je dan die poepvlekken ...
.

Kobus


?-5-2007 tot 30-7-2019

Kobus mocht 12 jaar en 3 maanden ons leven verreiken..Kobus was een
Sphynx en zijn karaktertje was die van een oude brompot ..Altijd liep hij
te schelden en te brommen.En af en
toe wilde hij even op schoot voor een knuffel..Hij kon goed dwingen en wat hij
wilde moest gebeuren anders werd hij
narrig ..Een schat van een eigenzinnige kat .Kilian (Dracula)


8-7-2007   12-2-2019
Kilian was een Dracula..Een hele lieve Dracula maar aaien of knuffelen zat er niet in want hij beet je waar hij je maar kon pakken. Zo heeft hij eens dwars door mijn hand heen gebeten, waarbij de hoektanden vast zatten en net een paar zenuwen had gemist .Toch was het voor zijn doen een schat van een kat. Helaas is astmatische bronchites hem fataal geworden en moest hij het gevecht op geven. Een witte donderstraal, een witte tornado. De beste vriend van Peter. Zijn niet aflatende asociaal gedrag naar ons toe kon ons er van van weer houden om van hem te houden.

Onze odd-eyed witte turkse angora, onze Dracula ...

Cougar (koekie)


12 juni 18
Cougar mocht als jong kittentje bij ons komen wonen en we mochten 13.5 jaar van hem genieten. Zijn lichaam was op en het enigste wat wij konden doen was hem laten gaan..ons bromvliegje...Yaron/Wiepie


1-8-17 tot 24-5-18

Wiepie moocht bijna vier maanden bij ons wonen.

Helaas bleek Wiepie over vergroeide niertjes te beschikken, drie keer zo groot als normaal en niet meer werkend. We moesten hem laten gaan. Veels te jong ...

Rosie (Roosje)


Roosje overleden 15 april 2018
Roosje zou ongeveer zeven jaar zijn, maar
haar lichaampje was al zo gesloopt dat ze op
15 jaar werd geschat.


Roosje bleek al behoorlijk
ziek te zijn toen ze bij ons kwam en we mochten
helaas maar 2.5 maanden van haar genieten
Dasher


Dasher mocht dik 13 jaar ,drie maanden en een dag bij ons wonen.Dasher die van klein kitten af aan..vaak \ziek was
was een sterke persoonlijkheid.stoer.teder zachtaardig eigenwijs
maar een en al liefde...
Cinder


14/08/2017

We hebben 13 jaar van Cinder mogen genieten.

RabitoRabito 30-7-2017

Rust zacht lieve schat


Negri


Negri  18-7-2017..leeftijd onbekend.maar oud..geworden

Berend


Damhertenbok
mocht 12 jaar worden

Tek-Sing


Mocht twaalf jaar oud worden

Pluis

Mocht 20 jaar worden

Henk

Zijn echte leeftijd was niet bekend maar hij werd door de dierenarts geschat op ongeveer 18 jaar

Rieks

Zijn echte leeftijd was niet bekend maar hij werd door de dierenarts geschat op ongeveer 17 jaar.

Pebbles

Mocht 17 jaar worden

Fa Mai

Mocht 6 jaar worden

Arang

Mocht 9 jaar worden

Smurffie

Mocht slechts 1,5 jaar worden

Swiebertje

Kat

Mocht slechts 2 jaar worden

Maneki Neko

Mocht 10 jaar worden

Darky

Mocht slechts 2 jaar worden

Yankee

Mocht 9 jaar worden

Tau Tona

Mocht 11 jaar worden

Sangar

Kat

Mocht 10 jaar worden

Baby Paquito

Mocht 9 jaar worden

Eddie

Mocht 13 jaar worden

Sam

Mocht 8 jaar worden

Dikkie Dik

Mocht 18 jaar worden

Miko

Mocht 9 jaar worden

Stuffie

Mocht 10 jaar worden

Chinook

Kat

Mocht slechts 5 maanden worden

Kosjka

Kat

Mocht 12 jaar worden

Silvester

Kat

Mocht 17 jaar worden

Bonkie

Kat

Mocht 10 jaar worden

Mennie

Kat

Echte leeftijd was niet bekend

Mieki

Kat

Echte leeftijd was niet bekend

Yentl

Mocht 12 jaar worden

Beer

Hond

Mocht 12 jaar worden

Devie

Hond

Mocht 9 jaar worden

Boudie

Hond

Mocht 9 jaar worden

Cody

Hond

Mocht 5 jaar worden

Nuske

Hond

Mocht 15 jaar worden

Pollux

Hond

Mocht 11 jaar worden

Sheba

Hond

Mocht 6 jaar worden

Cindy

Hond

Mocht 12 jaar worden