Welkom....


op onze website poezenhaven.nl

Wie ben ik?


Mijn naam is Monique Custers. 


Ik ben een persoon die liever te maken heeft met dieren dan met mensen. Zolang ik me kan herinneren zat ik liever tussen (knuffel) dieren dan tussen mensen.


Ook heb ik altijd geweten dat ik "iets" met mijn handen kon doen. Dat er "een kracht" inzat. Pas toen ik een droom had waarbij ik aan een tafel moest gaan zitten bij het bordje "Genezer", begreep ik dat ik "iets" met helen moest gaan doen.


Ik ben toen REIKI gaan doen. Maar ik wilde dieren helpen. Ik ben toen ook Sjamaanse Droomreizen gaan doen. Daar leerde ik energieën te voelen en er mee te werken. Door mijn eerste witte herder, die alles behalve sociaal was naar andere honden, kwam ik bij een honden gedragstherapeut die samen met Sheila Harper (http://www.sheilaharper.co.uk/ ) een opleiding tot hondengedragstherapeut verzorgde. Ook kwam ik via haar in aanraking met Healing Touch for Animals. En toen vielen voor mij eindelijk alle stukjes op hun plaats. Alles wat ik geleed had kon ik samenvoegen. Ik kan dieren een Healing geven!


Sinds september 2017 ben ik ook REIKI MASTER A en nu geef ik ook combinatie healingen, waarbij ik zowel het dier als de verzorg(st)er een healing geef. Want de interactie tussen mens en dier heeft een grote invloed op de gezondheid en het gedrag van een dier.
Praten met dieren.


Als kind al wilde ik graag met dieren praten. Ik was altijd jaloers op Dr. Dolittle! Ik heb jaren gezocht naar manieren om te leren met dieren te praten. En altijd hoorde ik hetzelfde: jij praat toch al met dieren…. Ja, ik heb altijd tegen dieren gepraat. Ik vertelde ze altijd hele verhalen. DAT was het probleem ook niet. Het probleem was dat ik ze niet VERSTOND! Sterker nog, ik had geen idee OF ze wel iets terug (wilde) zeggen….


Ik ben toen gaan leren mediteren. En ja hoor, tijdens die meditaties praatte ik met de dieren die ik in de meditaties ontmoette. Gelukkig kon ik hun wel verstaan. 1 keer raden wat ze tegen me zeiden….. O, hoe frustrerend als je geen idee hebt hoe je dat doet en vooral, hoe kon ik horen wat zij terug zeiden? Hoe moest ik luisteren?


Tot die ene ontmoeting in het bos tijdens de wandeling met mijn hond. Ik liep over een smal wildpaadje, mijn volledige concentratie gericht op het vooral maar niet vallen of uitglijden op dat modderige paadje en op de hond aan het einde van de lijn. Ineens hoorde (EN VOELDE) ik "Bedankt!". En het zelfde ogenblik vloog een buizerd rakelings langs me, dook op de grond en vloog weg met een muis in de poten… Ik was met stomheid geslagen. Had die vogel mij nu net bedankt voor een hapje? Had ik me al die tijd gewoon veel te hard geconcentreerd op HOE ik moest communiceren ipv op het communiceren zelf? Juist op een moment dat ik mijn gedachte totaal op iets anders gefocust had, hoorde ik ineens een dier tegen me praten.


Dit was het begin. Ik begreep eindelijk dat ik al die tijd verkeerd geluisterd had. Ik probeerde te luisteren met mijn oren.. Maar om dieren te verstaan moest ik luisteren met mijn hart en ziel. Vanaf dat moment ben ik anders gaan luisteren.


Bij een healing op afstand maak ik contact met dieren vanuit mijn hart, ziel en met mijn energie. Ik krijg meestal gevoelens en indrukken terug die ik dan probeer te vertalen naar mensen taal.


Ik zeg bewust probeer ik heb alleen mijn eigen ervaringen als referentie. Dus als een kat aan mij doorgeeft dat er andere kat in de buurt mishandelt wordt dan denk ik aan een kat die verwaarloosd wordt, geen eten krijgt, misschien zelfs geslagen wordt of zo. Toen ik de kat om een beeld vroeg van de mishandelde kat, kreeg ik een zeer schokkend beeld door. Een beeld van een gezond uitziende poes die heerlijk achter een raam naar buiten zat te kijken….. tja, als je als kat zelf naar buiten mag gaan wanneer je wilt dan is een binnen kat zeer zeker een kat die iets mist .en graag een omheinde of in elk geval een veilige uitloop wil hebben..
Wat is een healing?


Een healing is GEEN vervanging van een dierenarts!


Healing geneest niet maar ondersteunt het genezingsproces.


Ik behandel ALLE dieren, honden, katten, konijnen, vogels, ezels, geiten, paarden, enz.
Een healing is het helpen van een dier met genezen. Bij een dier (of mens) dat ziek is , is de energie balans verstoord. Het dier hoeft er niet ziek uit te zien, maar kan zich ook nerveus, onrustig of juist hyper actief gedragen. Het kan in het verleden een trauma of nare ervaring gehad hebben. Natuurlijk kan het dier ook fysiek ziek zijn. Van diarree tot een gekneusde of gebroken poot. Hoe dan ook, het dier zit niet lekker in zijn vel! De energie balans is verstoord.


Tijdens de behandeling ga ik werken met de energie. Ik verwijder energie die het aura vervuild, die niet (langer) nodig is, die de stroming van energie verstoord.


Zie de energie als een stromend beekje. Het beekje heeft een krachtige stroming, is helder en stroomt vrij en makkelijk. Echter, zodra er takjes en bladeren vallen in de beek , kan zo’n takje ergens achter blijven hangen. En bij dat takje hopen andere takjes en bladeren zich op. En het water stroomt niet langer vrij en makkelijk. Het botst tegen die ophoping op en moet er omheen. Haal je nu echter die opgehoopte takjes en bladeren weg dan zal op die plek de beek snel weer vrij en makkelijk stromen. Hoe minder "rotzooi" in de beek, hoe mooier en beter hij stroomt. Des te minder "obstakels" er in de beek zijn, des te krachtiger en sterker de beek kan stromen.


Hetzelfde doe ik bij dieren met hun energiestroom. Ik probeer zoveel mogelijk van deze energetische blokkades weg te halen. Dieren leven in het NU. Ze begrijpen en voelen heel goed dat blokkades en trauma’s er voor zorgen dat ze zich niet prettig voelen. En mijn ervaring is dan ook dat dieren , soms met wat aanmoediging, het trauma, verlies of verleden maar al te graag snel loslaten. Ja, dieren treuren zeer zeker ook om het verlies van een maatje en ook dat heeft tijd nodig. Maar dieren zijn vaak sneller bereid de pijn los te laten. Dat wil overigens niet zeggen dat ze het maatje vergeten, echt niet. Maar ze denken liever in liefde aan hun maatje dan zich vast te klampen aan de pijn die het doet. DIE pijn laten ze dan ook graag snel los.


Bij een botbreuk echter, is de energiestroom min of meer onderbroken. Ook dan herstel ik de energie stroom. En zoals de delen van het bot weer goed tegen elkaar gezet worden, zo herstel ik ook de energiestroom op die plek.


Door mijn opleiding tot Healing Touch for Animals Practitioner, kan ik speciale technieken inzetten om heling en de algemene gezondheid van een dier te stimuleren. Ik kan (ook op afstand) Essentiële Oliën inzetten. Door mijn opleiding tot hondengedragstherapeut van Sheila Harper kan ik zeker bij honden, de nodige tips en adviezen geven die zelfs de behandeling nog verder kunnen ondersteunen.


Dit alles kan zowel hands-on gedaan worden als op afstand. Ik werk het liefste op afstand omdat ik dan altijd mediteer en zo een beter en intenser contact krijg met het dier en tijdens een behandeling dan ook kan praten met dieren.


Ik leer nog iedere dag bij en iedere dag voel ik tot in het diepste van mijn ziel dat ik dieren wil helpen. Hepen met genezen, met beter begrepen worden, met een (h)echte band te smeden.


Een dieren healing geven doe ik met hart, ziel en zaligheid!


(En ja, daar zijn kosten aan verbonden. Maar dan geef ik je ook het kostbaarste dat ik bezit….. mijn TIJD)


En wat kost het ???


Een healing kost 40 euro en duurt 1 uur. De healing is op afspraak en op afstand.


De afspraak wordt gemaakt zodra het geld op de rekening staat.


Na de healing stuur ik een verslagje met daarin wat ik gedaan heb, mijn ervaringen en wat ik doorgekregen heb.


U kunt mij bereken via e-mail: monique@fothpvdw.com of mijn facebook pagina Faith Of The Heart, Praktijk Voor Dieren Welzijn.. waarbij u mij via een pb'tje bereiken kuntOnze ervaringen met Monique.Heel veel mensen vinden healings en/of readings op afstand middels een foto moeilijk te begrijpen. Het is iets wat je niet zie en dan wordt het al snel als "zweverig" beschouwd en ook ik/wij hadden eerst onze bedenkingen, zo van zou dat nou echt werken? En ja .. dat zweverige werkt inderdaad. Want wij hebben de bewijzen hier rond lopen. En zo kwamen wij in contact met Monique.


Op een gegeven moment kregen wij een berichtje van Monique. Ze wilde graag iets voor ons betekenen en bood aan om onze bewonertjes gratis te voorzien van healing sessies. Nou hadden we zoiets al een keer vaker aangeboden gekregen en daar gebruik van gemaakt, helaas zonder succes. Eigenlijk meer uit fatsoen schreven wij Monique terug dat wij dat erg leuk zouden vinden als zij onze probleem katjes zou kunnen helpen. Maar er echt in geloven? Maar het was zo'n lief aanbod dus Monique ging haar ding doen. We zouden wel zien of het wat verbetering bracht want klanten voor haar, die waren er genoeg, en zo begon Monique met Kitty.


Kitty, een iel mager meisje met een darmprobleem waar geen onderzoek naar verricht kan worden omdat deze lieverd een duivel wordt bij de dierenarts. Voor onderzoek zou ze onder narcose moeten, wat niet kan want daarvoor is ze te iel. Ontlasting onderzoeken waren steeds goed. Het nadeel van haar darm aandoening was dat ze altijd en overal lekte. Als een soort Hans en Grietje liet ze haar sporen overal na. Wat voor veel was/schoonmaak werk zorgde. Monique heeft haar behandeld en na een paar dagen lekte Kitty geen ontlasting meer. Na een maand begon ze weer licht te lekken dus Monique een berichtje gestuurd. Kitty behandeld .en het lekken was weer over. Het lijkt ook dat Kitty wat groeit, de botjes op haar rug zijn niet meer zo scherp te voelen, ze voelt zich beter, is actiever en eet als een bouwvakker.


Macy kwam bij ons als onzindelijke poes. Ze was onzettend angstig en moe en heeft in totaal vijf weken lang in het opvang ledikantje liggen slapen, eten ,drinken.plassen en ontlasten, en was alleen maar moe en bang. Monique in geschakeld, of zij iets kon betekenen voor Macy. Binnen een week liep Macy hier gezellig rond en van onzindelijkheid merken we niets.


Kilian, onze Dracula heeft astma, en een behoorlijke zware vorm en September en Oktober zijn slechte maanden voor hem. Hij heeft het dan vaak benauwd, zo benauwd dat we de hele dag rond lopen met het puf apparaat om hem wat verlichting te kunnen geven. Je kunt hem dan niet alleen laten, zo benauwd heeft hij het soms. Maar dan moet je op een vrijdag avond weg. Kilian die die dag al een paar keer een puf nodig had gehad wilden we niet alleen laten maar we moesten weg. Sommige dingen kun je niet onderuit. Monique berichtje gestuurd of zij wat kon doen. Ja hoor melde Monique, ze zette hem wel in een zuurstof-bel. Na de ervaringen met Kitty en Macy kregen we steeds meer vertrouwen in haar kennis en kunnen, wetende dat er meer tussen hemel en aarde is, We zijn gegaan, en kwamen terug, doodsbang Kilian levensloos aan te treffen. Kilian lag op zijn vaste slaap plek. We schrokken zo want hij ademde niet, tenminste normaal ging de borstkas hevig heen en weer, en nou zag je niets. We prikten hem in zijn zij en hij tilde zijn koppie omhoog en ging rustig weer slapen. De zondag daarop moesten we weer weg, s'morgens had Kilian het nog even stevig benauwd gehad. Dus Monique ..helpppp. In alle rust en vertrouwen gingen we weg omdat Monique voor een zuurstofbel had gezorgd en ook dit keer bij thuis komst lag Kilian heerlijk rustig te slapen. Met behulp van een presnison spuit en Monique is Kilian even pufjes vrij. Wij liepen al met de gedachte rond van hoe lang houd Kilian dit vol en is het nog wel katwaardig. Maar hij is er weer doorheen gekomen en elke dag dat hij nog kan genieten is er een. En genieten doet hij weer, hoe lang hij nog heeft weet niemand. Sommige dingen zijn gewoon niet te genezen maar wel te verlichten, en daar doen wij het voor.


.Maar het grootste wonder moest nog komen. Een wonder wat toch het bewijs levert voor het "kunnen" van Monique. Ik noem het wonertjes want het bewijs loopt hier rond.


Lara ... Lara, die als mantelzorger mee kwam met Yaron,die helaas maar een paar maanden bij ons mocht wonen, was spoorloos. We konden Lara nergens vinden. We waren al vanaf vijf uur die zaterdagmiddag binnen en buiten aan het zoeken, nergens een Lara. De paniek sloeg hier behoorlijk toe, hulptroepen erbij om mee te helpen zoeken. Het hele huis was al binnenste buiten gekeerd en de omgeving lopend en met de auto afgezocht. Geen Lara. Om acht uur Monique een berichtje gestuurd of zij kans zag om contact met Lara te maken. Monique reageerde vrij vlot met de woorden "Lara ligt warm en veilig in een lade". Nou bezitten wij drie laden, in mijn bureau, die al tien keer open en dicht gedaan waren tijdens het zoeken, waar geen Lara in zat. De laden zijn zo vaak open en dicht gegaan dat ze zelfs al soepel gingen lopen. Tot kwart over een s'nachts hebben we met vijfpersonen gezocht. De hulptroepen gingen rond kwart over een weg om de volgende morgen, zodra het licht werd, weer op zoektocht te gaan. Monique mailde nog een keer dat ze zeker wist dat Lara veilig en warm in een la moest liggen en ik mailde jankend terug dat we haar daar niet in konden vinden. Monique begon aan zichzelf te twijfelen want ze wist het toch heel zeker, Lara was in huis in een lade, veilig en warm. Maar in geen van die drie laden lag een Lara. Half twee inmiddels, Sandor sprong op het bureau en begon te miauwen. Wij de laden weer open want zou Sandor iets horen of weten? Niets te zien, de laden zagen er gewoon uit zoals altijd, geen ding van zijn plek, dus daar kon geen kat in zitten. Sandor miauwde weer. Manlief in al zijn wanhoop weer de laden open en dicht doen. Scheur ze er dan uit, dan weten we zeker dat ze er niet in zit, was mijn vertwijfeld antwoord. Manlief scheurde ze uit hun railtjes en wie stapt er warm (voor de kachel) en veilig (ze lag achter de lades in een loze ruimte) uit de ladenkast? Lara. Niets vermoedend van de algehele paniek hier in huis. Lara en wij zijn Monique heel veel dank verschuldigd want omdat Monique aan zichzelf begon te twijfelen, heeft die een fikse nachtmerrie gehad en heeft haar hond James haar tenslotte maar wakker gemaakt, lekker vroeg in de morgen. Monique weet nou echter dat ze niet aan haar kunnen hoeft te twijfelen. Overigens ,dit is niet wat Monique eigenlijk doe. Af en toe boekt ze een succesje met het vinden maar ze heeft daar haar werk niet van gemaakt. Dus in dit geval kan ze niet iedereen helpen met opsporen van vermiste dieren.


Monique is nog steeds voor ons bezig om het onze bewonertjes zo aangenaam mogelijk te maken. Als ik ergens over twijfel met een van onze gasten vraag ik Monique of ze even contact met diegene wil maken, en daar worden wij dan weer wijzer van. Er is meer tussen hemel en aarde ... in elk geval de krachten en kennis van Monique's healing sessies. Dat weten we dus zeker!